Geachte Jenevergeïnteresseerde, 

Leuk dat u denkt aan een jenever-of ginproeverij. Onderstaande heb ik e.e.a. over de proeverijen geschreven. Het is altijd mogelijk om iets anders te drinken of als er gasten zijn die liever fruit- of creamjenevers willen kan dit uiteraard ook. Jeneverie ’t Spul organiseert regelmatig jeneverproeverijen en ginproeverijen.
Deze kunt u reserveren voor een groep maar ook alleen.(minimaal 1 maximaal 60 personen)

Alle proeverijen zijn inclusief proefformulieren, crackers, water, kaas/worst, pepsels en pinda’s. Ook de uitleg over wat jenever is, geschiedenis, voorbeelden van verpakkingen, flessen, etc. en wat anekdotes. 

Desgewenst laten we u graag een film zien die wij in samenwerking met Broodkast video’s hebben vervaardigd voor de Australische jenevermarkt. (https://www.youtube.com/watch?v=6WcCF1jKj7Y)

Wat zijn de mogelijkheden?

In principe is alles mogelijk, mits binnen onze mogelijkheden. Maar hieronder enkele voorbeelden van proeverijen die we regelmatig houden. Uw bevindingen kunt u noteren op het proefformulier: kleur, geur, smaak, afdronk, algemeen. Alle proeverijen gaan altijd gepaard met water en crackers om beter te kunnen proeven en kaas en wordt pinda's en pepsels om iets in de maag te hebben. Een proefformulier ligt voor een ieder klaar om de bevindingen en verschillen te noteren.   

Jeneverproeverijen:

  • De standaard proeverij
    bestaat uit 7 puntjes (kleine beetjes) onderverdeeld in - 2 jonge jenevers (een gewone en een met meer moutwijn) 2 oude jenevers (een gewone oude en een gelagerde (op vat geweest), 2 korenwijnenjenevers (een gewone korenwijnjenever en een gelagerde korenwijnjenever) en een gelagerde moutwijnjenever.
    De prijs van de standaard jeneverproeverij is € 20,00 p.p.
  • De smaakwaaijer proeverij
    bestaat uit 5 puntjes - een jonge jenever, een oude jenever en een gelagerde oude jenever, een korenwijn en een gelagerde moutwijnjenever
    De prijs van de smaakwaaijer is € 17,50 p.p.
  • Een Drieluikje
    bestaat uit drie puntjes naar believen, maar de barman- of vrouw zal u zeker graag adviseren over welke de leukste of lekkerste zijn om te vergelijken c.q. te combineren. De prijs van het drieluikje is € 15,00 p.p.
  • Een quiz aangepast aan uw wensen en/of de groep een (kleine) kennis- of pubquiz over van alles en nog wat of speciaal voor het gezelschap aangepaste vragen (en antwoorden)   extra € 2,50 p.p.                                    
  • De gin-proeverijen: Deze kan bestaat uit het volgende;
  • Standaard gin-proeverij 5 puntjes (eerst zonder en dan mét tonic) (al of niet met ijs) Dit bestaat bijvoorbeeld uit 'gewone' gin (Eng.), een special gin (DE. /Eng.) een gin op basis van calvados (Fr.), een gelagerde gin (Ned.) en speciale gin die op moutwijnbasis is gemaakt (Ned). Of een keuze uit ons assortiment. (Uiteraard uit Schiedam en binnen en buitenland, we hebben er meer dan 50 soorten, waar onder natuurlijk ook alle Schiedamse) De kruiden, specerijen en fruit of groenten etc. staat klaar om e.e.a. (smaak, geur) te complementeren en uiteraard ook de verschillende tonic(-waters) aangepast aan de gins. (Bovendien allerlei trucjes om uw smaak en geur te verassen of om de tuin te leiden) Het begin van gin (jenever) en haar ontwikkeling zal uiteraard worden verteld en uitgelegd. Ook over elke gin apart wordt e.e.a. verteld. Om de smaak te neutraliseren staat er altijd water en crackers en om iets in de maag te hebben (het gaat tenslotte om sterke alcohol).Uw bevindingen kunt u noteren op het proefformulier: Soort, kleur, geur, smaak, algemeen. De prijs per persoon (standaard) € 37,50.
  • Drieluikje gin: Drie gins (evt. naar keuze) met toebehoren en tonic die daarbij hoort, hetzelfde gepresenteerd als bovenstaande. De prijs per persoon drieluikje Gin / tonic € 32,00.
  • Een gin-tonic naar keuze: € 15,00 p.p. met bovenstaande. (maar is natuurlijk geen proeverij, maar een gin drinken mét, maar wél uiteraard met uitleg).
  • (tel: 010-4270642 e-mail: zie bij contact op de hoofdpagina of het icoontje rechtsboven op deze pagina)
  • Voor reserveringen of voor een prijsopgave kunt u dagelijks bellen vanaf 14.00 uur tot 1 uur 's nachts

Bij alle proeverijen worden altijd crackers en water geserveerd (om beter te kunnen proeven) en ook bij alle proeverijen wordt kaas/worst, pepsels en pinda's geserveerd. Op een proefformulier kunnen de mensen hun bevindingen noteren. Verder vertel ik altijd het e.e.a. over hoe jenever/gin gemaakt wordt en werd, de geschiedenis van jenever/gin en de merken, dit ook a.h.v. jeneverspullen uit mijn Borrelmuseum.

Alle proeverijen duren ongeveer 1 tot 1,5 uur. (kan uitgebreider en dus langer of ingekort dus korter)

Wat de gasten ook willen (mits binnen ons kunnen) is altijd mogelijk.
(wij hebben ten slotte een (jenever)café, museum, slijterij, theater, school, vergaderruimte.)

Dit bovenstaande is natuurlijk in overleg. (datum, aantal mensen en welke proeverij).

Bij de reservering voor een aantal mensen: 24 uur van te voren is er de mogelijkheid om het aantal gasten te veranderen zo niet dan wordt er € 5,00 p.p. voor de gasten die niet zijn gekomen in rekening gebracht. 

Mocht er iets niet duidelijk zijn aarzel dan niet om te bellen of te mailen.
Mocht u nog vragen hebben of iets anders willen dan kunt u altijd bellen (liefst na 14.00 uur tot 01.00 uur 's avonds) of mailen: ZIE CONTACT (het best is dat u belt (contact werkt soms niet): 010-4270642 of 06-11463576)

Graag tot ziens! Met vriendelijke groeten,

Rob van Klaarwater
Jeneverie 't Spul / Borrelmuseum
Hoogstraat 92
3111HL Schiedam
Tel: 010-4270642 (na 14.00 uur)

                                           proeftafel

  • De Borreldammers
    De Borreldammers komen met juk en vaten naar uw feest en laten gekleed in middeleeuws (of een ander kostuum) uw gasten wat jenever proeven. Hierbij kunnen ook wat jeneverliederen ten gehore worden gebracht.
  • Proeverij op locatie (deze moeten worden op verzoek ingericht en aan de wensen aangepast) 
    Uiteraard kunnen wij ook een standaardproeverij op locatie geven. 
    De proeverij op locatie bestaat b.v. uit 150 verschillende jenevers, jeneverglazen voor het aantal aanwezige mensen, informatie over jenever op papier in verschillende talen en enkele voorbeelden uit onze Borrelmuseumcollectie. Uw bevindingen kunt u noteren op het proefformulier: Soort, kleur, geur, smaak, afdronk, algemeen. 

Commentaren op een Jeneverproeverij

Tripadvisor:

Enjoy the history of Gin and Jenever

Very good, Rob van Klaarwater knows all and more about Gin an Jenever. And of course you can taste one or more of the 100 Gin’s and/or 500 Jenever’s. (Advise, not on one day 🤪)

juli 2019

Serendipitous find!

The owner, Robert, is so very generous in sharing his passion and knowledge of the history, evolution and current state of jenever that a trip to Jeneverie 't Spul is much more than just a tasting. It's an exceptionally quaint, comfortable establishment run by Robert and his wife. They also provides meatballs and cheeses and sides to accompany your drinks.

A evening visit to Jeneverie 't Spul is highly recommended as a place to learn, laugh, and relax.

januari 2019

Bruin café/proeverij

Bezoek het jenevermuseum maar ga daarna proeven bij ‘t Spul! Old school bruine kroeg met een ... meer lezen

Beoordeeld op 27 oktober 2018

A true little gem for the spirit geek

A family run quaint little bar not far from the Jenever Museum, They are very knowledgable about everything Jenever and the history not to mention the amazing selection. We are massive gin geeks and wanted to learn more about its origins so visiting here was a real treat. If your lucky you might get a tour of the awesome collection Rob has in the back of some incredible pieces of history and equally incredible storys to go with them. Real true honest Jenever Bar.

april 2017

Facebook: Dirk Breedveld heeft Jeneverie 't Spul / Borrelmuseum / Jeneverproeverijen beoordeeld — 5 sterren

Top proeverij met veel leerzame info, beter dan het jenevermuseum

 

Must-Be-Place !!
You'll understand the "SPIRIT" of the Netherlands! 


D.D. 24-10-2015

Hallo Rob, Namens de groep en mijzelf nogmaals hartelijke dank voor een hele leuke middag in t Spul!! Jouw verhaal was erg interessant, en op een zeer vermakelijke manier gebracht. En de waardering voor jenever is absoluut toegenomen! Dank ook aan je vrouw voor jullie goede zorgen, mvg Ton Verkaik
D.d. 12-10-2015 

Geachte heer en mevrouw Klaarwater, Bij deze wil ik U namens alle heren nog even hartelijk bedanken voor de gastvrije ontvangst en de enthousiaste presentatie.
Na een voor de meeste heren tegenvallend bezoek aan het jenevermuseum was dit een schot in de roos.
Als het ook uw streven is om de jenever populair te maken bij heren die normaal eerder een whisky of een cognac nemen,
dan is dit zeker gelukt: Men was met name onder de indruk van de Zuidam en de Bokma. Ook vond ik het bijzonder prettig dat we een half uur voor aanvang, na een overleg van misschien 5 minuten de heren
een volwaardige proeverij konden aanbieden.
Menigeen zal gedacht hebben dat dit maanden van tevoren al besproken was. Jammer dat we niet langer konden blijven, maar we hadden nadien nog een druk programma. Met vriendelijke groet, Reindert Eilerts

Jenevertasting


Dear Jenever taster,


Jeneverie 't Spul organizes jenever-tastings.
You can make reservations for a large group (up to 60 people), but also for yourself and small groups.

 All tastings include tasting forms, crackers, water, cheese / sausage, pepsels and peanuts. During the tasting I will tell you how jenever is made now and how it used to be made, some history, examples of packaging, bottles, etc. and some anecdotes.
If required, I will be pleased to show you a film that I produced in coöperation with Broodkast videos for the Australian jenever / gin market.


Https://www.youtube.com/watch?v=6WcCF1jKj7Y


What are the possibilities?


In principle, everything is possible, provided it is within our capabilities.

Here are some examples of tastings we hold regularly;


• The standard tasting
Seven jenevers (examples) consisting of: - one young jenever - one young jenever (more malt wine) - one old jenever - one barrel aged old jenever - one korenwijn - one longer aged barrel korenwijn - one barrel aged maltwine
• The tasting pallet
Five jenevers (examples) consisting of - one young jenever - one old jenever - one barrel aged old jenever - one korenwijn - one barrel aged maltwine
• A Triptych
Consists of three jenevers (examples) which you can choose yourself, but the barman- or barwoman will be happy to advise you on what is the best combination


During the tasting or after the tasting it is also possible to participate in:
• A small pub quiz
Specially made questions for your group. General knowledge questions and/or jeneverquestions.

• Tasting on location
Tasting on location consists of 150 different jenevers, jenever-glasses for the number of people present, all about jenever on paper in several languages ​​and some examples from our Borrel Museum (small jenevermuseum) collection.
We can also provide a standard tasting on location.

The Borrel Dammers (Schiedammers)
The Borrel Dammers come with yoke and barrels for your party and will be dressed in medieval (or another costume) to let your guests taste some jenever. Here some jenever songs can be played.

If you want to have something different, this is usually possible!

For reservations or questions please call daily from 2 pm to 2 am or you can always email of course.
Telephone: 0031 (0)10 4270642 (please call us (contact sometimes doesn't works: 010-4270642 of 06-11463576)

Hoogstraat 92, 3111HL Schiedam

Hope to see you soon! Cheers!

Hoogstraat 92, 3111 HL Schiedam 

Telefonnummer: 0031 (0)10 4270642
Geöffnet: Mittwochs - Sonntags von 14.00 Uhr bis 01.00 Uhr
(Freitags und Samstags bis 02.00 uur)

Verkostungen

Sehr geehrte Geneverinteressierte,

Geneverie ’t Spul organisiert regelmässig Geneververkostungen.

Diese können sowohl für Gruppen, als auch für Einzelpersonen gebucht werden (minimal 1 maximal 60 Personen).

Alle Verkostungen werden inklusive Probierformular, Kräckern, Käse/Wurst, Salzstangen und Nüssen angeboten. Dazu gibt es Hintergrundinformationen und Anekdoten über die Geschichte des Genever und es werden Vorbilder von Flaschen, Verpackungen und anderem Zubehör präsentiert.

Auf Wunsch zeigen wir Ihnen gerne einen Film, den wir in Zusammenarbeit mit Broodkast video’s über den Australischen Genevermarkt angefertigt haben. (https://www.youtube.com/watch?v=6WcCF1jKj7Y)

Welche Mögklichkeiten gibt es?

Im Prinzip ist alles machbar, solange es in unseren Möglichkeiten liegt. Trotzdem folgen hier einige Vorbilder von Verkostungen die wir regelmässig organisieren.

·       Die Standartverkostigung

Bestehend aus 7 Elementen: 1 Junger Genever – 1 Malzwein – 1 Alter Genever – 1 Gelagerter Genever – 1 Kornwein – 1 Lang Gelagerter Genever – 1 Gelagerter Malzwein

·       Die Geschmacksfächerverkostung

Bestehend aus 5 Elementen: 1 Junger Genever– 1 Alter Genever – 1 Gelagerter Alter Genever – 1 Kornwein – 1 Gelagerter Malzwein

·       Das Triptychon

Bestehend aus 3 Elementen nach Wahl. Wir werden Sie aber gerne beraten, welches die leckersten oder interessantesten Genever sind, um miteinander zu vergleichen bzw. zu kombinieren.

·       Quiz

Angepasst an Ihren Wünschen können wir einen (kleinen) Wissens- oder Kneipenquiz zu den verschiedensten Themen veranstalten. Auch spezielle, auf Ihre Gesellschaft ausgerichtete Fragen sind möglich.

Probierstube vor Ort

Die Probierstube vor Ort verfügt über eine Auswahl von ungefähr 150 verschiedenen Genevern, mit dazugehörigen Gläsern für alle Anwesenden. Des weiteren gibt es Informationsmaterial über Genever in verschiedenen Sprachen und jede Menge Vorbilder aus unserer Schnapsmuseumkollektion. Natürlich bieten wir hier auch gerne reguläre Verkostungen an.

Grosse Geneververanstaltungen

Bereits mehrmals haben wir grosse Generverkostungen organisiert. Hierbei sind nahezu alle niederländischen Destillateure vertreten und man kann viele ihrer Produkte probieren.

Die Borreldammers

Die Borreldammers (Borrel = Schnaps) kommen mit 'Schulterjoch'? und Fässern und lassen, mittelalterlich (oder anders) gekleidet, Ihre Gäste einige Genever probieren. Hierbei können auch einige passende Trinklieder zum besten gegeben werden.

Habe Sie andere Ideen, dann ist auch das (wahrscheinlich) möglich!

Für Reservierungen und Preisanfragen können Sie uns telefonisch oder physisch zu den angegebenen Öffnungszeiten erreichen und natürlich rund um die Uhr via Email. (Tel: 0031 (0)10 4270642 E-mail: siehe Startseite)

 

Dégustation

Cher amateur de genièvre,

La Jeneverie ’t Spul organise régulièrement des dégustations de genièvre. Vous pouvez réserver jusqu’à 60 personnes. Ces dégustations comprennent des fiches de degustation, des biscuits, du fromage, du saucisson et des crackers pour neutraliser le goût entre les genièvres. Pendant la dégustation, Robert va vous expliquer l’origine et l’histoire du genièvre et de Schiedam. Il va aussi vous raconter des anecdotes et vous présenter le mini-musée dans le café.

Si vous le désirez, vous pouvez aussi visionner le film que le café ‘t Spul a fait en collaboration avec Broodkast pour le marché australien.

(https://www.youtube.com/watch?v=6WcCF1jKj7Y)

Quelles sont les formules?

  • La dégustation standard comprend 7 petits verres (puntjes) : un jeune genièvre, un jeune genièvre avec davantage de malt de blé, un vieux genièvre, un vieux genièvre vieilli, un korenwijn (genièvre à forte base de malt), un korenwijn élevé en fûts pendant un courte période, et un autre encore plus agé. (€ 20,00 p.p.)
  • La palette de dégustation comprend 5 petits verres : un jeune genièvre, un vieux genièvre, un vieux genièvre vieilli, un korenwijn (genièvre à forte base de malt), et un korenwijn élevé en fûts pendant un courte période. (€ 17,50 p.p.)
  • Le triptyque consiste en trois petits verres, au choix. Robert et Ineke sont là pour vous conseiller en function de vos goûts et de votre curiosité! (€ 15,00 p.p.)
  • Un quiz selon vos préférences et adapté au groupe, de questions générales à des plus spécifiques sur le genièvre par exemple.

D’autres formats sont possibles, n’hésitez pas à nous contacter pour d’autres formules adaptées à vos souhaits.

Pour les entreprises, contactez-nous directement, nous avons des formules spéciales pour vous (fêtes, événements, etc). Nous pouvons vous recevoir dans le café ou dans un autre lieu si vous préférez.

Contact:

Tel: 00 31 1 04 27 06 42 ou 00 31 6 11 46 35 76 (après 14h)

Hoogstraat 92, 3111HL, Schiedam, Pays-Bas

Ginebrería ´t Spul muchas veces organiza catas de ginebra.
Estas catas se pueden reservar para un grupo o para una persona ( mínimo 1 máximo 60 personas)
Todas las catas incluyen formularios de cata, tostadas, agua, queso/salchichón, cacahuetes y bretzels. También explicación de lo que es la ginebra, la historia, ejemplos de embalajes, botellas etc. Y algunas anécdotas.

Si desea les enseñamos un film que se ha confeccionado en colaboración con ¨Broodkast video¨ para el mercado de ginebra en Australia.

¿Cuáles son las posibilidades?
En principio todo es posible dentro de las posibilidades. Pero abajo hay algunas propuestas de catas que se han hecho regularmente:

  • Cata Abanico de sabores: coniste en 7 puntos: 2 ginebra joven, 1 ginebra madura, 1 ginebra madura montado, 1 ¨korenwijn¨, 1 ¨korenwijn¨montado 1 “maltwijn” montado
  • Cata Abanico de sabores: coniste en 5 puntos: 1 ginebra joven, 1 ginebra madura, 1 ginebra madura montado, 1 ¨korenwijn¨, 1 ¨korenwijn¨montado
  • Cata ¨drieluikje¨ consiste en 3 pruebas a gusto, pero el/la camarero/a de barra le puede ayudar en asistir cuales pueden ser gracioso de catar o cuales sean los mejores para combinar o comparar.
  • Un concurso adaptado a sus/su grupo deseos y (pequeña) concurso de conocimiento sobre distintos temas o sobre un tema especial con preguntas y respuestas hecho especialmente para el grupo

Una cata especial en situ. Esta cata conlleva 150 ginebras distintas, copas necesarias para la cata para la cantidad de personas que haya, información sobre papel en varios idiomas y algunos ejemplos de nuestra colección del museo.
Por supuesto podemos también dar una cata ¨estándar¨ donde a Usted le convenga
La cata grande ya se ha organizado varias veces en Schiedam. En ello varios distribuidores han sido representados y han dado muestras de sus productos

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.