Commentaren op een Jeneverproeverij

D.D. 24-10-2015

Hallo Rob, Namens de groep en mijzelf nogmaals hartelijke dank voor een hele leuke middag in t Spul!! Jouw verhaal was erg interessant, en op een zeer vermakelijke manier gebracht. En de waardering voor jenever is absoluut toegenomen! Dank ook aan je vrouw voor jullie goede zorgen, mvg Ton Verkaik
D.d. 12-10-2015 

Geachte heer en mevrouw Klaarwater, Bij deze wil ik U namens alle heren nog even hartelijk bedanken voor de gastvrije ontvangst en de enthousiaste presentatie.
Na een voor de meeste heren tegenvallend bezoek aan het jenevermuseum was dit een schot in de roos.
Als het ook uw streven is om de jenever populair te maken bij heren die normaal eerder een whisky of een cognac nemen,
dan is dit zeker gelukt: Men was met name onder de indruk van de Zuidam en de Bokma. Ook vond ik het bijzonder prettig dat we een half uur voor aanvang, na een overleg van misschien 5 minuten de heren
een volwaardige proeverij konden aanbieden.
Menigeen zal gedacht hebben dat dit maanden van tevoren al besproken was. Jammer dat we niet langer konden blijven, maar we hadden nadien nog een druk programma. Met vriendelijke groet, Reindert Eilerts

Dégustation

Cher amateur de genièvre,

La Jeneverie ’t Spul organise régulièrement des dégustations de genièvre. Vous pouvez réserver jusqu’à 60 personnes. Ces dégustations comprennent des fiches de degustation, des biscuits, du fromage, du saucisson et des crackers pour neutraliser le goût entre les genièvres. Pendant la dégustation, Robert va vous expliquer l’origine et l’histoire du genièvre et de Schiedam. Il va aussi vous raconter des anecdotes et vous présenter le mini-musée dans le café.

Si vous le désirez, vous pouvez aussi visionner le film que le café ‘t Spul a fait en collaboration avec Broodkast pour le marché australien.

(https://www.youtube.com/watch?v=6WcCF1jKj7Y)

Quelles sont les formules?

  • La dégustation standard comprend 7 petits verres (puntjes) : un jeune genièvre, un jeune genièvre avec davantage de malt de blé, un vieux genièvre, un vieux genièvre vieilli, un korenwijn (genièvre à forte base de malt), un korenwijn élevé en fûts pendant un courte période, et un autre encore plus agé.
  • La palette de dégustation comprend 5 petits verres : un jeune genièvre, un vieux genièvre, un vieux genièvre vieilli, un korenwijn (genièvre à forte base de malt), et un korenwijn élevé en fûts pendant un courte période.
  • Le triptyque consiste en trois petits verres, au choix. Robert et Ineke sont là pour vous conseiller en function de vos goûts et de votre curiosité !
  • Un quiz selon vos préférences et adapté au groupe, de questions générales à des plus spécifiques sur le genièvre par exemple.

D’autres formats sont possibles, n’hésitez pas à nous contacter pour d’autres formules adaptées à vos souhaits.

Pour les entreprises, contactez-nous directement, nous avons des formules spéciales pour vous (fêtes, événements, etc). Nous pouvons vous recevoir dans le café ou dans un autre lieu si vous préférez.

Contact:

Tel: 00 31 1 04 27 06 42 ou 00 31 6 11 46 35 76 (après 14h)

Hoogstraat 92, 3111HL, Schiedam, Pays-Bas

Ginebrería ´t Spul muchas veces organiza catas de ginebra.
Estas catas se pueden reservar para un grupo o para una persona ( mínimo 1 máximo 60 personas)
Todas las catas incluyen formularios de cata, tostadas, agua, queso/salchichón, cacahuetes y bretzels. También explicación de lo que es la ginebra, la historia, ejemplos de embalajes, botellas etc. Y algunas anécdotas.

Si desea les enseñamos un film que se ha confeccionado en colaboración con ¨Broodkast video¨ para el mercado de ginebra en Australia.

¿Cuáles son las posibilidades?
En principio todo es posible dentro de las posibilidades. Pero abajo hay algunas propuestas de catas que se han hecho regularmente:

  • Cata Abanico de sabores: coniste en 7 puntos: 2 ginebra joven, 1 ginebra madura, 1 ginebra madura montado, 1 ¨korenwijn¨, 1 ¨korenwijn¨montado 1 “maltwijn” montado
  • Cata Abanico de sabores: coniste en 5 puntos: 1 ginebra joven, 1 ginebra madura, 1 ginebra madura montado, 1 ¨korenwijn¨, 1 ¨korenwijn¨montado
  • Cata ¨drieluikje¨ consiste en 3 pruebas a gusto, pero el/la camarero/a de barra le puede ayudar en asistir cuales pueden ser gracioso de catar o cuales sean los mejores para combinar o comparar.
  • Un concurso adaptado a sus/su grupo deseos y (pequeña) concurso de conocimiento sobre distintos temas o sobre un tema especial con preguntas y respuestas hecho especialmente para el grupo

Una cata especial en situ. Esta cata conlleva 150 ginebras distintas, copas necesarias para la cata para la cantidad de personas que haya, información sobre papel en varios idiomas y algunos ejemplos de nuestra colección del museo.
Por supuesto podemos también dar una cata ¨estándar¨ donde a Usted le convenga
La cata grande ya se ha organizado varias veces en Schiedam. En ello varios distribuidores han sido representados y han dado muestras de sus productos

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hoogstraat 92, 3111 HL Schiedam 

Telefonnummer: 0031 (0)10 4270642
Geöffnet: Mittwochs - Sonntags von 14.00 Uhr bis 01.00 Uhr
(Freitags und Samstags bis 02.00 uur)

Verkostungen

Sehr geehrte Geneverinteressierte,

Geneverie ’t Spul organisiert regelmässig Geneververkostungen.

Diese können sowohl für Gruppen, als auch für Einzelpersonen gebucht werden (minimal 1 maximal 60 Personen).

Alle Verkostungen werden inklusive Probierformular, Kräckern, Käse/Wurst, Salzstangen und Nüssen angeboten. Dazu gibt es Hintergrundinformationen und Anekdoten über die Geschichte des Genever und es werden Vorbilder von Flaschen, Verpackungen und anderem Zubehör präsentiert.

Auf Wunsch zeigen wir Ihnen gerne einen Film, den wir in Zusammenarbeit mit Broodkast video’s über den Australischen Genevermarkt angefertigt haben. (https://www.youtube.com/watch?v=6WcCF1jKj7Y)

Welche Mögklichkeiten gibt es?

Im Prinzip ist alles machbar, solange es in unseren Möglichkeiten liegt. Trotzdem folgen hier einige Vorbilder von Verkostungen die wir regelmässig organisieren.

·       Die Standartverkostigung

Bestehend aus 7 Elementen: 1 Junger Genever – 1 Malzwein – 1 Alter Genever – 1 Gelagerter Genever – 1 Kornwein – 1 Lang Gelagerter Genever – 1 Gelagerter Malzwein

·       Die Geschmacksfächerverkostung

Bestehend aus 5 Elementen: 1 Junger Genever– 1 Alter Genever – 1 Gelagerter Alter Genever – 1 Kornwein – 1 Gelagerter Malzwein

·       Das Triptychon

Bestehend aus 3 Elementen nach Wahl. Wir werden Sie aber gerne beraten, welches die leckersten oder interessantesten Genever sind, um miteinander zu vergleichen bzw. zu kombinieren.

·       Quiz

Angepasst an Ihren Wünschen können wir einen (kleinen) Wissens- oder Kneipenquiz zu den verschiedensten Themen veranstalten. Auch spezielle, auf Ihre Gesellschaft ausgerichtete Fragen sind möglich.

Probierstube vor Ort

Die Probierstube vor Ort verfügt über eine Auswahl von ungefähr 150 verschiedenen Genevern, mit dazugehörigen Gläsern für alle Anwesenden. Des weiteren gibt es Informationsmaterial über Genever in verschiedenen Sprachen und jede Menge Vorbilder aus unserer Schnapsmuseumkollektion. Natürlich bieten wir hier auch gerne reguläre Verkostungen an.

Grosse Geneververanstaltungen

Bereits mehrmals haben wir grosse Generverkostungen organisiert. Hierbei sind nahezu alle niederländischen Destillateure vertreten und man kann viele ihrer Produkte probieren.

Die Borreldammers

Die Borreldammers (Borrel = Schnaps) kommen mit 'Schulterjoch'? und Fässern und lassen, mittelalterlich (oder anders) gekleidet, Ihre Gäste einige Genever probieren. Hierbei können auch einige passende Trinklieder zum besten gegeben werden.

Habe Sie andere Ideen, dann ist auch das (wahrscheinlich) möglich!

Für Reservierungen und Preisanfragen können Sie uns telefonisch oder physisch zu den angegebenen Öffnungszeiten erreichen und natürlich rund um die Uhr via Email. (Tel: 0031 (0)10 4270642 E-mail: siehe Startseite)

 

Geachte Jenevergeïnteresseerde,

Jeneverie ’t Spul organiseert regelmatig jeneverproeverijen.
Deze kunt u reserveren voor een groep maar ook alleen. (minimaal 1 maximaal 60 personen)
Alle proeverijen zijn inclusief proefformulieren, crackers, water, kaas/worst, pepsels en pinda’s. Ook de uitleg over wat jenever is, geschiedenis, voorbeelden van verpakkingen, flessen, etc. en wat anekdotes. 

Desgewenst laten we u graag een film zien die wij in samenwerking met Broodkast video’s hebben vervaardigd voor de Australische jenevermarkt. (https://www.youtube.com/watch?v=6WcCF1jKj7Y)

Wat zijn de mogelijkheden?

In principe is alles mogelijk, mits binnen onze mogelijkheden. Maar hieronder enkele voorbeelden van proeverijen die we regelmatig houden. 

  • De standaard proeverij
    bestaat uit 7 puntjes onderverdeeld in - 1 jonge jenevers - 1 jonge jenever (meer moutwijn) – 1 oude jenever - 1 gelagerde oude jenever - 1 korenwijn - 1 wat langer gelagerde korenwijn - 1 gelagerde moutwijn
  • De smaakwaaijer proeverij
    bestaat uit 5 puntjes onderverdeeld in - 1 jonge jenever - 1 oude jenever - 1 gelagerde oude jenever -1 korenwijn -  1 gelagerde moutwijn
  • Een Drieluikje
    bestaat uit drie puntjes naar believen, maar de barman- of vrouw zal u zeker graag adviseren over welke de leukste of lekkerste zijn om te vergelijken c.q. te combineren.
  • Een quiz                                                                                                                                aangepast aan uw wensen en/of de groep een (kleine) kennis- of pubquiz over van alles en nog wat of speciaal voor het gezelschap aangepaste vragen (en antwoorden)            

De proeverij op locatie
De proeverij op locatie bestaat uit 150 verschillende jenevers, jeneverglazen voor het aantal aanwezige mensen, informatie over jenever op papier in verschillende talen en enkele voorbeelden uit onze Borrelmuseumcollectie. Uiteraard kunnen wij ook een standaardproeverij op locatie geven.

De Grote Proeverij deze hebben wij reeds enkele malen in Schiedam georganiseerd. Hierop zijn meestal de meeste Nederlandse distillateurs vertegenwoordigd en laten dan veel van hun producten proeven.

De Borreldammers
De Borreldammers komen met juk en vaten naar uw feest en laten gekleed in middeleeuws (of een ander kostuum) uw gasten wat jenever proeven. Hierbij kunnen ook wat jeneverliederen ten gehore worden gebracht.

Mocht u iets anders gehad willen hebben is dit (waarschijnlijk) altijd mogelijk!

Voor reserveringen of voor een prijsopgave kunt u dagelijks bellen vanaf 14.00 uur tot 2 uur

’s nachts of u kunt natuurlijk altijd mailen.
(tel: 010-4270642 e-mail: zie op hoofdpagina)

Jenevertasting


Dear Jenever taster,


Jeneverie 't Spul organizes jenever-tastings.
You can make reservations for a large group (up to 60 people), but also for yourself and small groups.

 All tastings include tasting forms, crackers, water, cheese / sausage, pepsels and peanuts. During the tasting I will tell you how jenever is made now and how it used to be made, some history, examples of packaging, bottles, etc. and some anecdotes.
If required, I will be pleased to show you a film that I produced in coöperation with Broodkast videos for the Australian jenever / gin market.


Https://www.youtube.com/watch?v=6WcCF1jKj7Y


What are the possibilities?


In principle, everything is possible, provided it is within our capabilities.

Here are some examples of tastings we hold regularly;


• The standard tasting
Seven jenevers (examples) consisting of: - one young jenever - one young jenever (more malt wine) - one old jenever - one barrel aged old jenever - one korenwijn - one longer aged barrel korenwijn - one barrel aged maltwine
• The tasting pallet
Five jenevers (examples) consisting of - one young jenever - one old jenever - one barrel aged old jenever - one korenwijn - one barrel aged maltwine
• A Triptych
Consists of three jenevers (examples) which you can choose yourself, but the barman- or barwoman will be happy to advise you on what is the best combination


During the tasting or after the tasting it is also possible to participate in:
• A small pub quiz
Specially made questions for your group. General knowledge questions and/or jeneverquestions.

• Tasting on location
Tasting on location consists of 150 different jenevers, jenever-glasses for the number of people present, all about jenever on paper in several languages ​​and some examples from our Borrel Museum (small jenevermuseum) collection.
We can also provide a standard tasting on location.

The Borrel Dammers (Schiedammers)
The Borrel Dammers come with yoke and barrels for your party and will be dressed in medieval (or another costume) to let your guests taste some jenever. Here some jenever songs can be played.

If you want to have something different, this is usually possible!

For reservations or questions please call daily from 2 pm to 2 am or you can always email of course.
Telephone: 0031 (0)10 4270642

Hoogstraat 92, 3111HL Schiedam

Hope to see you soon! Cheers!