“Schiedam”. Zo kent de wereld de nationale drank van Nederland, jenever. Dit gedistilleerde drankje is mede zo groot geworden door tal van uitvindingen van branders, distillateurs, vervoerders, mensen die voor de emballage zorgden en liefhebbers.

Het oude ambacht moest aangepast worden aan moderne productiewijzen. Vervoer wereldwijd stelde eisen aan verpakking, sluiting, etiketten en vervoermiddelen. Oorlogen en wetgeving vroegen om slimme aanpassingen aan nieuwe omstandigheden. Telkens weer bleef jenever de kurk waarop Schiedam kon blijven drijven.

Niet alleen kunt u alle vindingen zien in het Borrelmuseum, jeneverkenner en lokaal fenomeen Rob van Klaarwater vertelt er op zijn aanstekelijke wijze over. Vol enthousiasme en met tal van anekdotes. Tot slot kunt u ook uw eigen eurekamomenten beleven bij het proeven van Schiedam. Hij heeft honderden jenevers op voorraad, meer dan waar ook ter wereld. Het proeven is uiteraard voor eigen rekening.

Goed om te weten

  • De lezing zelf duurt ca. 2 uur, inclusief een pauze van een kwartier. Aansluitend kunt u nog de collectie van het borrelmuseum bekijken en jenever proeven in het café.
  • De lezing is gratis bij te wonen. De proeverij na afloop dient u zelf te betalen.

Deze activiteit is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis Schiedam.

Praktische informatie

Datum: 29 - okt 2023
Tijdstip: 15:00 — 18:00
Locatie: Hoogstraat 92,3111 HL Schiedam
Kosten: Gratis
Contact: Rob van Klaarwater, 010-4270642