't Spul
 

Wat is échte jenever?

Jenever werd al in de Middeleeuwen gemaakt. Uiteraard heeft deze nationale drank van de Lage Landen de nodige veranderingen doorgemaakt. De granen, de hoeveelheden, het mouten, de Hollandsche methode, de Weensche- of Fransche methode, jonge-, oud-, korenwijjn- en moutwijnjenevers, fruitjenevers, verpakkingen, alcoholpercentages, vervoer, kolomdistillatie de kruiden en andere smaakmakers en nog veel meer komt aanbod en zo mogelijk duidelijk uitgelegd. 

Met instrumenten en voorwerpen uit ons Borrelmuseum en een powerpoint-presentatie zal e.e.a. worden verklaard. 

Niet alleen kunt u alle vindingen zien in het Borrelmuseum, jeneverkenner en lokaal fenomeen Rob van Klaarwater vertelt er op zijn aanstekelijke wijze over. Vol enthousiasme en met tal van anekdotes. Tot slot kunt u ook zélf bepalen wat nu échte jenever is bij het proeven van Schiedam. Hij heeft honderden jenevers op voorraad, meer dan waar ook ter wereld. Het proeven is uiteraard voor eigen rekening.

Goed om te weten

  • De lezing zelf duurt ca. 2 uur, inclusief een pauze van een kwartier. Aansluitend kunt u nog de collectie van het borrelmuseum bekijken en jenever proeven in het café.
  • De lezing is gratis bij te wonen. De proeverij na afloop of in de pauze dient u zelf te betalen.

Deze activiteit is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis Schiedam.

Praktische informatie

Datum: 6 - okt 2024
Tijdstip: 15:00 — 18:00
Locatie: Hoogstraat 92,3111 HL Schiedam
Kosten: Gratis
Contact: Rob van Klaarwater, 010-4270642